Acasă > Stiri > Conţinut
Placă unică și două straturi
Oct 31, 2017

Aranjamentul de stivuire a plăcii de circuit este baza pentru proiectarea generală a sistemului de PCB. Designul laminat, dacă este defect, va afecta în cele din urmă performanța generală a EMC. În general, designul de stivă este în principal să respecte două reguli:

1. Fiecare strat de aliniere trebuie să aibă un strat de referință adiacent (putere sau formare);

2. Rețelele și straturile adiacente trebuie ținute la o distanță minimă pentru a asigura o capacitate de cuplare mai mare;

Următoarele liste prezintă stilurile de pe panouri de la un singur strat la opt straturi:

Pentru placa de două straturi, datorită numărului mic de straturi, nu există nicio problemă cu stack-ul. Controlul radiației EMI, în principal, de la cablare și aspectul de a lua în considerare;

Compatibilitatea electromagnetică cu un singur strat și cu dublă placă este din ce în ce mai proeminentă. Principalul motiv al acestui fenomen este faptul că zona de buclă de semnal este prea mare, nu numai că produce o radiație electromagnetică puternică, iar circuitul este sensibil la interferențe externe. Pentru a îmbunătăți compatibilitatea electromagnetică a liniei, cea mai ușoară cale este de a reduce zona de buclă critică a semnalului.

Semnalul cheie: din perspectiva compatibilității electromagnetice, semnalul cheie se referă în principal la semnale puternice generate de radiații și semnale sensibile către lumea exterioară. Semnalele care produc radiații puternice sunt în mod tipic semnale periodice, cum ar fi ceasul sau semnalele de ordin scăzut. Semnalele sensibile care sunt sensibile la interferențe sunt cele ale semnalelor analogice de nivel inferior.

Placa unică și două straturi este de obicei folosită în design analogic de frecvență mai mică de 10KHz:

1 în același strat al liniei electrice până la alinierea radială și pentru a minimiza suma lungimii liniei;

2 luați puterea, solul, aproape unul de celălalt; în cârpa de semnalizare a cheii de pe sol, solul trebuie să fie aproape de linia de semnal. Aceasta are ca rezultat o zonă de buclă mai mică, care reduce sensibilitatea radiației modului diferențial la perturbațiile externe. Atunci când linia de semnal de lângă a adăuga un sol, a format o zonă minimă a bucla, curentul de semnal va lua cu siguranță acest circuit, mai degrabă decât alte pământ cale.

3 Dacă este o placă de circuite cu două straturi, pe placa de circuite de pe cealaltă parte, în apropierea liniei de semnal de mai jos, de-a lungul cârligului de linie de semnalizare se poate obține o linie de masă, linia cât mai larg posibilă. Suprafața de circuit astfel formată este egală cu grosimea plăcii de circuite plăcuțe înmulțită cu lungimea liniei de semnal.

Metoda de stivuire recomandată:

2.1 SIG-GND (PWR) -PWR (GND) -SIG;

2.2 GND-SIG (PWR) -SIG (PWR) -GND;

Pentru proiectele de stivuire de mai sus, problema potențială se referă la grosimea tradițională de 1,6 mm (62 mil). Spațierea straturilor va deveni foarte mare, nu numai că nu conduce la controlul impedanței, a cuplării între straturi și a ecranării; în special puterea dintre formarea unui decalaj mare între capacitatea de bord este redusă, nu este propice pentru a filtra zgomotul.