Acasă > Stiri > Conţinut
Definirea colaborării între domenii electrice și mecanice
Jul 03, 2018

Proiectele electromecanice moderne au numeroase provocări de proiectare care cauzează diverse obstacole în timpul procesului de proiectare. În mod tipic, aceste provocări pot fi împărțite în două grupuri majore:

1. Nu se iau în considerare ciocnirile datorate componentelor și distanțelor mecanice

2. Sincronizarea datelor de proiectare între modelele electrice și cele mecanice

În trecut, designerii au trebuit să facă schimb de e-mailuri înainte și înapoi pentru a înțelege cu adevărat intenția celuilalt proiectant. Procesul a fost greoi și de multe ori informațiile au fost pierdute sau au existat perioade mari în care nu au fost schimbate informații de către designeri. Prin urmare, designerii au avut adesea încălcări care au cauzat probleme în aval.

Ca rezultat, designerii au petrecut o perioadă semnificativă de timp pentru a redeschide designul pentru a se asigura că designul general a îndeplinit cerințele de proiectare înainte de semnarea finală.

Odată cu introducerea formatului ProSTEP (IDX), sincronizarea strânsă între fluxurile electrice și mecanice este posibilă și foarte ușoară. Designerii pot colabora cu ușurință cu fiecare domeniu la orice frecvență în timpul procesului de proiectare. Ei pot schimba intenția reală de proiectare pentru a se asigura că toate distanțele mecanice și componente sunt aplicate în fiecare etapă a proiectului.

Ce trebuie să se schimbe pentru a face această sincronizare de succes? Cu această tehnologie mai puternică vine mai multă responsabilitate în definirea fluxului în care se schimbă informații. Definirea unui flux de proiectare este esențială pentru a permite un proces eficient. Timpul investit în acest stadiu reduce pașii redundanți și asigură faptul că datele corecte sunt schimbate și aplicate pe tot parcursul proiectului.

În majoritatea proiectelor electromecanice, constrângerile de proiectare critice sunt definite mai întâi de inginerul mecanic, incluzând conturul plăcii, locațiile găurilor de montare, zonele de întreținere de plasare / rutare, amplasarea conectorilor etc. Cerințele de proiectare și elementele de bord sunt apoi schimbate cu Proiectantul ECAD pentru a vă asigura că informațiile corecte sunt utilizate pentru a începe proiectul.

Schimbul inițial este fișierul "Baseline" și este același ca și în cazul în care utilizați IDF deoarece va conține întreaga bază de date a ansamblului din domeniul mecanic. Totuși, aceasta este singura asemănare dintre cele două. Noua schemă ProSTEP iViP vă permite să treceți dincolo de a trimite un singur fișier static către / de la fiecare echipă de proiectare, deoarece permite fiecărui domeniu să trimită date incrementale (adică: numai ceea ce s-a modificat după schimbul inițial "Baseline").

După cum vă puteți imagina, acest lucru facilitează un flux de informație mai consistent și mai exact între disciplinele de proiectare, deoarece oferă și un raport al diferențelor, o modalitate de a include note despre ceea ce sa schimbat direct în fișierul IDX însuși și abilitatea pentru interogarea grafică a actualizărilor pe PCB sau asamblarea mecanică și acceptarea sau respingerea acestora. Acest proces favorizează o colaborare mai strânsă și permite identificarea timpurie a problemelor critice în timpul fluxului de proiectare.

Următorii pași descriu un flux de lucru tipic între instrumentele de proiectare ECAD și MCAD utilizând schema ProSTEP iViP:

1. Inginerul mecanic creează un PCB în interiorul unui ansamblu care se montează pe hardware-ul existent.

2. Fișierul IDX "Baseline" este exportat la proiectantul ECAD.

3. "Baseline" este acceptat în proiectarea ECAD, sincronizând ECAD cu bazele de date MCAD.

4. Designerul ECAD trimite apoi un fișier "Response" la inginerul MCAD, care a acceptat "Baseline".

5. Placa este modificată fie în setul de instrumente MCAD sau ECAD și trimisă la instrumentul respectiv folosind un fișier de colaborare de tip (incremental).

6. Designerul ECAD (sau inginerul MCAD) revizuiește actualizările și acceptă sau respinge propunerea și trimite un dosar de răspuns înapoi inițiatorului.

7. Cel de-al doilea proiectant / inginer acceptă fișierul "Răspuns" și procesul continuă.