Acasă > Expozitie > Conţinut
Care este oxidarea anodică
Jun 14, 2018

Oxidarea anodică (oxidarea anodică):

金属或合金的电化学氧化.铝及其合金在相应的电解液和特定的工艺条件下,由于外加电流的作用下,在铝制品(阳极)上形成一层氧化膜的过程.阳极氧化如果没有特别指明,通常是指硫酸阳极氧化.

Oxidarea electrochimică a metalului sau a aliajului. Aluminiul și aliajul său în electrolitul corespunzător și în tehnologia specială, datorită efectelor curentului impus, în produsele din aluminiu (anod) pe un proces de formare a stratului de oxid. Oxidarea anodică și, dacă nu este specificată, se referă de obicei la anodizarea acidului sulfuric.

为了克服铝合合金表面硬度,耐磨损性等方面的缺陷,扩大应用范围,延长使用寿命,表面处理技术成为铝合金使用中不可缺少的一环,而阳极氧化技术是目前应用最广且最成功的.

Pentru a depăși deficiențele de duritate a suprafeței aliajului de aluminiu, rezistența la uzură și așa mai departe, extindeți domeniul de aplicare, prelungiți durata de viață, tehnologia de tratare a suprafețelor a devenit o parte indispensabilă în utilizarea aliajului de aluminiu, iar tehnologia de oxidare anodică este în prezent cele mai utilizate și cele mai de succes.

 

Oxidarea anodică a aluminiului este un fel de proces de oxidare electrolitică, în acest proces, suprafața aluminiului și a aliajelor de aluminiu este de obicei transformată într-un strat de film de oxid, acest film are caracteristici protectoare, decorative și alte caracteristici funcționale. Oxidarea anodică din definiția aluminiului include doar generarea acestei părți a procesului de film de oxid anodic.

将金属或合金的制件作为阳,采用电镀的方法使其表面形成氧化物薄膜.金属氧化物薄膜改变了表面状态和性能,如表面着色,提高耐腐蚀性,增强耐磨性及硬度,保护 金属 表面 版. 例 例 例 铝 极 极 极 极 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 例 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧 氧Peste 5 ~ 30 de minuți, care au o durată de viață de 25 ~ 150 mm, în cazul în care există o altă combinație, care se compară cu alte tipuri de comportamente, de la 250 ~ 500克 克 方 腐蚀 腐蚀 毫 毫 毫 氧 熔 熔 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达 达,,,,,,,,,, 千 千 千 千 千 千 千不腐蚀氧化膜薄层中具有大量的微孔,可吸附各种润滑剂,适合制造发动机气缸或其他耐磨零件;.膜微孔吸附能力强可着色成各种 观艳丽的色彩.有色金属或其合金(如铝,镁及其合金等)都可进行阳极氧化处理,这种方法广泛用于机械零件,飞机汽车部件,精密仪器及无线电器材,日用品和建筑装饰等方面.

Piese metalice sau aliaje ca probe pozitive, folosind metoda galvanizării pentru a face pelicula de oxid de suprafață. Folia de oxid de metal a modificat starea suprafeței și proprietățile, cum ar fi colorarea suprafeței, îmbunătățirea rezistenței la coroziune, rezistența sporită la uzură și duritatea, protecția suprafeței metalice. De exemplu, aluminiul anodizat, aluminiu și aliajul său sunt aranjați în electrolitul corespunzător (cum ar fi acidul sulfuric) ca anod, în special în condițiile și în curentul extern, electroliza. Anodul de aluminiu sau oxidarea aliajului său, formarea stratului de alumină pe suprafață, grosimea este de 5 până la 30 de microni, filmul dur de oxidare anodică poate ajunge la 25 ~ 150 microni. Aluminiu anodizat și aliajul său îmbunătățesc duritatea și rezistența la uzură, până la 250 ~ 500 kg / mm2, rezistență bună la căldură, punct de topire ridicat al peliculei de oxidare anodică de 2320 K, proprietăți bune de izolare, tensiune ridicată până la 2000V, rezistență, ceață de sare în Omega = 0,03NaCl după mii de ore de coroziune. Are un număr mare de strat de peliculă de oxid poros, poate absorbi toate tipurile de lubrifianți, adecvat pentru fabricarea cilindrului motor sau a altor piese de uzură; capacitatea de adsorbție a membranei microporoase poate fi colorată în diferite culori frumoase. Metalul neferos sau aliajul său (cum ar fi aluminiu, magneziu și aliajul său) pot fi anodizate, această metodă fiind folosită pe scară largă în piese de mașini, aeronave, piese de automobile, instrumente de precizie și echipament radio, necesități zilnice și decorațiuni pentru clădiri etc.

一般来讲阳极都是用铝或者铝合金当作阳极,阴极则选取铅板,把铝和铅板一起放在水溶液,这里面有硫酸,草酸,铬酸等,进行电解,让铝和铅板的表面形成一种氧化膜.在这些酸中,最为广泛的是用硫酸进行的阳极氧化.

În general, anodul este fabricat din aliaj de aluminiu sau aluminiu ca anod, catodul este ales pentru a conduce, aluminiu și conduce-i în acid sulfuric apos, acid oxalic, acolo, acid cromic, electroliza, lasă suprafața de aluminiu și plumb să formeze film de oxid. În aceste acid, este oxidarea anodică a acidului sulfuric cea mai răspândită.

作用: 安 性 装饰 缘 缘 高 高 高 高 高 高 高 高 高 高 高 高 覆 覆 覆 覆 覆 覆 覆 覆 能 能 能 能 能 能 能 能 能 能 能 能 能 能 能 能 能 能 能

Efect: în combinație cu alte funcții în dezvoltarea unei forțe de adeziune îmbunătățită și izolație decorativă protectoare anorganică de acoperire a crescut cu acoperire organică